Ontgeuringsinstallatie met roetfilter

Tijden een verbrandingsproces in een barbecue ontstaat er een hoge vervuiling in combinatie van hete lucht. Om de lucht af te koelen en de roetdeeltjes af te kunnen vangen heeft Medtrading een speciaal techniek ontwikkeld in een vorm van waterverneveling tegen de luchtstroom zodat de deeltjes uit de luchtstroom worden gefilterd. 
Dit systeem is efficiënt, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. In combinatie met de juiste nafiltering kunnen we de geur flink reduceren. Een ideale oplossing voor barbecue restaurants en houtgestookte pizzaovens.

Geurfilter, vetfilters en roetfilters

Dit systeem vangt vet en roet af en voert deze af. Door middel van waterverneveling worden de deeltjes uit de luchtstroom geslagen, hierna wordt een druppelvanger geplaatst om vocht uit de luchtstroom te filteren, waarna een sectie met polypropyleen , F7 filters en carbon wordt geplaatst.

Voor welke bedrijven is een roetfilter geschikt?

  • Open vuur barbecue
  • Diverse hout gestookte barbecues/ovens: mibrasa oven, josper oven, green egg....
  • houtgestookte pizzaovens 
  • houtgestookte broodovens
  • grote houtgestookte openhaarden
  • de beste oplossing voor het maximaal reduceren van houtrook overlast en fijnstof dat bij het verbranden van hout vrijkomt
  • gegarandeerde brandveilige oplossing doordat de hete verbrandingsgassen van de houtoven van >350°C

Roetwasser met waterverneveling

Waterverneveling geïntegreerd in het afvoersysteem

Waarom een roetfilter?

Maak een afspraak voor vrijblijvend advies en laat u deskundig adviseren door een professional. 

  • Om het temperatuur in de afvoerleiding af te koelen
  • Om vet af te vangen
  • Voor het verbeteren van brandveilighied in de keuken (van >350°C naar gemiddeld 40-50°C terug gekoeld
  • Voor geurreductie
  • Roetfiltering